Campus Sint-Vincentius in Antwerpen

Op 1 januari 2009 bundelde GZA zijn krachten voor een fusie. De ziekenhuizen Sint-Jozef, Sint-Augustinus en Sint-Vincentius fusioneerden. De ontwikkeling van een rechtlijnig zorgstrategisch beleid voor alle GZA ziekenhuizen staat hierbij centraal. De GZA voorzieningen werden ondergebracht in één juridische entiteit, vzw GZA en GZA Ziekenhuizen zullen gaan werken onder één erkenningnummer vanaf 1 juli 2009. 


Eén ziekenhuis met verschillende campussen

Campus Sint-Vincentius is een algemeen ziekenhuis met een 302 tal bedden. Het ziekenhuis is uitgerust met de meest vooruitstrevende technologie op gebied van logistiek en medisch vlak. Voortdurend wordt ons zorgaanbod aangepast aan nieuwe evoluties en behoeften van patiënten, zorgverstrekkers en ook de overheid. Via onze samenwerking met andere instellingen werken wij aan een vlotte doorstroming van ambulante zorg, thuisverzorging en hospitalisatie in gans regio Antwerpen.


Campus Sint-Augustinus is een algemeen ziekenhuis met 610 bedden. Het ziekenhuis is volledig gerenoveerd en uitgebreid eind jaren negentig. Het ziekenhuis is uitgerust met vooruitstrevende technologie op logistiek en medisch vlak. Voortdurend wordt het zorgaanbod aangepast aan nieuwe evoluties en behoeften van patiënten, zorgverstrekkers en overheid. Door een goede samenwerking met andere instellingen kunnen we een vlotte doorstroming van de zorg in regio Antwerpen garanderen.


Campus Sint-Jozef is een algemeen ziekenhuis met 120 bedden. De laatste jaren is er een continue stijging van het aantal bevallingen in campus Sint-Jozef. Samen met onze twee andere campussen: Sint-Augustinus te Wilrijk en Sint-Vincentius te Antwerpen komt de groep GZA Ziekenhuizen aan meer dan 5000 bevallingen. Hiermee zijn we al enkele jaren de grootste kraamafdeling van Vlaanderen.

 

Aarzel niet om ons te contacteren voor verdere inlichtingen!

Over GZA

GasthuisZusters Antwerpen ook wel GZA is een organisatie van zorgvoozieningen en welzijnsvoorzieningen. Onze groep bestaat uit een ziekenhuis met drie campussen en meerdere woonzorgcentra in regio Antwerpen.

Dagelijks vinden zo’n 1170 patiënten de weg naar ons ziekenhuis. Op onze drie campussen samen staan 3450 tal enthousiaste en competente medewerkers alsook 370 gespecialiseerde artsen uit de meest diverse disciplines voor u klaar.

Onze acht woonzorgcentra bieden een thuis aan 687 ouderen. Ook elk van hen kan bij ons rekenen op vakkundige zorg op maat. Neem contact op met ons voor verdere inlichtingen!